Contact

bulthaup van damme team
Van Damme Team nv
Hogeheerweg 3
9051 Gent - Sint-Denijs-Westrem

Van keukeneiland tot magistrale keuken

Onze klant – met een voorliefde voor design – kocht een tijd geleden enkel dit b3 keukeneiland uit onze showroom. Nu, enkele jaren later, werd deze tot een magistrale keuken uitgebreid. Een geslaagd samengaan van fris wit en warm hout, afgewerkt met oog voor elk detail. De koffiecorner in een open nis, uitgewerkt in notelaar, legt een link tussen beide delen van de keuken. Fijn maatwerk als blikvanger; een opbergplek voor flessen en ultrafijne legboorden, afgewerkt met natuursteen 'Fior di bosco' en het mooie matte zwart van bulthaup. De wand die doorloopt naar de wasplaats alsook de technische ruimte zelf werden eveneens uitgevoerd in wit laminaat.

Fotografie Bart Van Leuven

Interbellumwoning in Gent

De eigenaars van deze woning uit de jaren 1930 droomden van meer licht en een keuken in natuureik en deden daarvoor beroep op interieurarchitect Jo Van Damme, de oprichter van ons familiebedrijf. Het grote raam, dat hij aan de woning heeft toegevoegd, zorgt voor een mooie lichtinval en een verbinding met de tuin. Er werd gekozen voor een bulthaup b3 keuken met fronten in eik. De werkbladen werden samengesteld uit een combinatie van een subtiele lijn van 1 cm dik in inox en een stevig blad van 9 cm dik in natuureik. Door alle apparaten in een grote leemkleurige kastenwand op te bergen, krijgt het geheel een ingetogen uitstraling.

Foto's Thomas De Bruyne

Unicum in een gewezen kunstenaarswoning

Een droom van een plek, mooi geïntegreerd in de buitengewone architectuur van deze woning. Met zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen; een achterwand in laminaat kaolien, wandpanelen in aluminium zandbeige. Het eiland is uitgevoerd in fineer eiken plannenstructuur zwartbruin met een werkblad in natuursteen, Macca Veccia.

Architect Britsom Philips - Foto's Thomas De Bruyne

Praktische keuken voor een jong gezin

In samenspraak met de klant werd dit een functionele en praktisch ingerichte keuken. Voor dit jonge gezin stond het gebruiksgemak voorop. De uitvoering is een combinatie van notelaar fineer, laminaat en warmgewalste inox.

Foto's Bart Van Leuven

Ode aan Emile Claus

Gezelligheid troef in deze hedendaagse en tijdloze keuken. En wat een schilderachtig mooi uitzicht over dat typische landschap van Sint-Martens-Latem. In deze verbouwing – waar de oorspronkelijke ramen en deuren werden behouden – werd gekozen voor een structuur eiken fineer in combinatie met een overwegend witte Cararra marmer werkblad en een witte laminaat voor de hoge wandkasten.

Foto's Bart Van Leuven

Projectwoning in Sint-Martens-Latem

Duurzaamheid staat vandaag hoog op de agenda in de bouwsector. Het is een kernwaarde van bulthaup, die niet onopgemerkt voorbijgaat aan de projectontwikkelingsmarkt. Met de nodige expertise en een doordachte aanpak configureert bulthaup hoogstaande projectkeukens, die de mythe van de dure keuken doorbreken. De bulthaup b3 keuken in Sint-Martens-Latem werd uitgevoerd in hoogwaardig laminaat 'kaolin'. Het barelement en legplank in 'eik naturel structuur' geven een warme toets aan het geheel. De keuken is een ontwerp van Sara Vanden Bossche, zij werkt al 10 jaar voor het Van Damme Team in Gent. Sara: "Dit keukenontwerp kreeg een betaalbaar kostenplaatje door een evenwichtige combinatie van kasten met draaideuren en schuiven.'

Projectontwikkelaar en fotografie Irres

Maison 12

Met een aanstekelijke drive realiseerde Mia Ackaert het totaalproject Maison12 samen met haar partner, meester chocolatier Hendrik Mesuere. Onder één dak brachten ze zowel hun eigen loft, een culinair atelier, twee uitzonderlijke vakantieappartementen en een pop-up ruimte onder. "Toen we door de poort van Maison12 binnenstapten, werden we niet enkel verliefd op de architectuur, maar zagen we in dat het een perfect canvas was om onze ideeën optimaal vorm te geven." Ze is 100% ambassadrice van bulthaup. “Als ik een goeie band met iemand heb, dan zie ik geen reden om dat te veranderen. De samenwerking met de familie Van Damme, de bulthaup dealers hier in het Gentse, is daar een goed voorbeeld van. In ’92 liet ik een eerste keuken plaatsen, toen nog met de ouders. De service en de hartelijkheid waarmee ze werken is fantastisch, daarmee onderscheiden zij zich. Voor mij is dat heel veel waard. Na die eerste keuken volgden twee keukens in onze b&b Chambre Plus in de Hoogpoort. In een pand in Oudburg zat al een bulthaup keuken en hebben we een aantal aanpassingen laten maken. Ten slotte kregen de drie appartementen in Maison12 elk een bulthaup keuken. Ik heb dus al een heel parcours afgelegd met de Van Damme's. Moest ik deze plaats ooit verlaten, dan ga ik richting Ardennen en dan mogen ze zeker weer meekomen”, lacht Mia.

Interieurarchitecte Dorien Cooremans - Foto's Thomas De Bruyne

Herenhuis bij Citadelpark in Gent

Een open leefkeuken in een prachtig verbouwd herenhuis. Het geheel kreeg een sereen kleurenpalet mee. Met kastfronten in matlak alpinewit, een houten wand in eigen rough-cut natuurgrijs en een 6 cm dik werkblad in beton. De kastenwand loopt door naar een ruime speelkamer naast de keuken.

Foto's Thomas De Bruyne

Hoe woont de architect zelf?

De verschillende blokken waaruit deze patiowoning van architect Koen Heijse is opgebouwd zijn helemaal bekleed met Pierre de Varennes: een grijsbruine natuursteen die de woning de nodige textuur geeft. Het warme gevoel wordt mede gecreëerd door de vloeren in vergrijsde afromosia en het grijsgroen gelakt staal. De keuken bestaat uit een vrijstaand monobloc in inox van 602 cm lang.

Architect CAAN Architecten - Foto's Thomas De Bruyne

Woning De Biekorf: oude ziel, nieuwe thuis

"Ik wou vooral een keuken hebben waar ik volledig mijn gang kan gaan, waar de kinderen kunnen meehelpen en waar je samen met vrienden kan koken." De combinatie van inox, eik en wit laminaat in deze bulthaup b3 keuken past perfect bij de rest van de woning. Het is een aangename kamer geworden.

Architect Geo Bontinck - Renovatie Callebaut Architecten - Foto's Thomas De Bruyne

Triplet project verenigt familie onder één dak

“Ik hou van mooi en degelijk materiaal en we konden de keukens naar onze wensen aanpassen.” De loft van Ann en Pascal heeft een bulthaup b3 keuken met inox werkvlak en kasten in wit laminaat. De appartementen van Lynn en Massimo hebben een b1 keuken in wit laminaat. Een bouwproject dat draait om toekomstgericht wonen.

Architect Govaert&Vanhoutte architects - Foto's Thomas De Bruyne

Industriële schil met een warm hart

Plaats voor koken en samenzijn neemt voor Sabrina en Bart een belangrijke rol in. Ze kozen voor de vrijstaande b2 keuken van bulthaup. Met alle toestellen en keukenbenodigdheden verstopt in drie bijhorende eiken kasten, kan de keuken in al haar luchtigheid tot haar recht komen, zonder te moeten terugvallen op zware keukenblokken of afzonderlijke opbergruimtes. “ ‘En waar is uw keuken?’ is een veelgestelde vraag, waarna we graag de kasten opentrekken.

Foto's Bart Musschoot BMUSS

Office O architects: oog voor ruimtelijke ervaring

“Vanuit de keuken geniet je van het mooiste zicht op de stad en het is ook de ruimte waar we het vaakst zitten." Binnen de smalle ruimte die voorhanden was bleek het b2 kookeiland van bulthaup de beste oplossing, simpelweg omdat het op een tafel leek en dusdanig het gevoel van een leefkeuken in plaats van een zwaar keukenblok gaf. Het keukenontwerp werd aangevuld met b3 kasten, die in een wit wandvolume werden weggewerkt.

Architect Office O architects - Foto's Tim Van de Velde

In beeld: penthouse Gent

"Op zoek naar intelligente keukenoplossingen in bescheiden leefruimtes?" Het appartement werd volledig gestript, zodat licht en ruimte er helemaal tot hun recht kunnen komen. De bulthaup b3 keuken heeft fronten in massief notelaar. Wandpanelen, kolomkasten en werkblad zijn in laminaat kleur kaolien.

Verbouwing Kant architecten - Foto's Stijn Vereeken

Het nest van een creatieveling

"In enkele zaken wilden we echt investeren, zoals aluminium steellook ramen van Engels en een degelijke bulthaup b1 keuken." De glas-in-loodramen van Veerle Verschoren zijn hip, kleurrijk en fris! Haar glasatelier bevindt zich en een voormalig fitnesscentrum dat ze samen met haar man verbouwde.

Publicatie Nest magazine - Foto's Jonah Samyn

Project Lake View

Lake View is prachtig wonen aan het Donkmeer in Berlare. Het project omvat 25 appartementen met ruime terrassen en zicht op het meer. Door zijn heden­daagse architectuur, hoogstaande afwerking en materiaalkeuzes is het gebouw een baken van rust. Alle bulthaup keukens werden op maat ontworpen volgens de wensen van de bewoner.

Architect Vandecasteele en Vanhooren Architectenbureau - Project­ontwikkelaar Zabra Real Estate - Foto's Carl Berquin

Project Light Falls

Project Light Falls

Light Falls is een multiresidentiële woonsite langs de Brusselsesteenweg in Melle. Dit woonproject combineert open architectuur met rustgevend groen in een gezinsvriendelijke context. Elke woonunit werd uitgepuurd tot in de details. Licht speelt hierbij een primordiale rol. De open keuken met kookeiland en de ruime leefruimte zorgen voor een instant feelgood. Van Damme Team realiseerde voor dit project een 50-tal gepersonaliseerde keukens.

Govaert & Vanhoutte architecten - Project­ontwikkelaar ABS Bouwteam - Foto's Thomas De Bruyne

Residentie Orion

Luxueus wonen in een oase van groen dichtbij het feeërieke stadscentrum van Dendermonde. Exclusieve appartementen, riante penthouses en uitstekend gelegen kantoor- of praktijkruimtes. Het gebouw is opgebouwd uit duurzame materialen en uitgerust met de meest moderne en energie-efficiënte technieken. De appartementen zijn stijlvol en heerlijk ruim, maar vooral tot in de puntjes uitgekiend. Ze zijn op alles voorzien, goed beveiligd en voorzien van een high-end afwerking. De ruime appartementen hebben schitterende zuidgeoriënteerd terrassen met een eindeloos zicht op een groene binnentuin en de achterliggende natuur als decor.

Projectontwikkelaar Springvis

Een greep uit onze realisaties

Het flexibele, door bulthaup grondig doordachte systeem biedt ons alle vrijheid tijdens het ontwerpen. Zo wordt telkens opnieuw een uniek concept geboren.