Contact

bulthaup van damme team
Van Damme Team nv
Hogeheerweg 3
9051 Gent - Sint-Denijs-Westrem
info@bulthaupgent.be

 

 

Openingstijden

De showroom in Sint-Denijs-Westrem is open van dinsdag tot vrijdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. Op zaterdag van 10 tot 17 uur. Zondag en maandag gesloten.

De showroom in Gent is open van dinsdag tot vrijdag van 14 tot 18 uur of na afspraak. Op zaterdag van 10 tot 17 uur. Zondag en maandag gesloten.

Realisatie in pastorijwoning

keuken in aluminium zandbeige met inox werkblad door bulthaup gent van damme team
keuken in aluminium zandbeige met inox werkblad door bulthaup gent van damme team
bulthaup b3 keuken in notelaar met aluminium zwandbeige door bulthaup gent van damme team
bulthaup gent van damme team keuken detail aluminium fronten met moderne handgrepen
bulthaup gent keuken in aluminium met rode travertijn natuursteen vloer
bulthaup keuken in notelaar met inox werkblad door bulthaup gent van damme team

De eigenaars van deze ruime en authentieke woning kozen voor een restauratie met behoud van de klassieke details eigen aan de woning. In verhouding tot de grootte van het gebouw werd een compacte en smalle bulthaup b3 keuken geplaatst. De keuken werd uitgevoerd in aluminium zandbeige en notelaar fineer met een dun werkblad in inox 1 cm. Het herhalen van deze dikte in de legboorden geeft de ruimte een mooie ritmiek. Deze keuken krijgt een subtiele touch door het gebruik van de Iraanse rode travertijn natuursteen.

Foto's Stijn Vereeken 

Een witte keuken met een tijdloze charme in een villa uit 1970

Een witte bulthaup keuken met een tijdloze charme door van damme team in een villa uit 1970.
Een witte bulthaup keuken met een tijdloze charme door van damme team in een villa uit 1970.
Een witte bulthaup keuken met een tijdloze charme door van damme team in een villa uit 1970.

'Het lijkt er op dat perfectie bereikt is, niet wanneer er niks meer toe te voegen valt, maar wanneer er niks meer weg te halen valt.' Antoine de Saint-Exupéry

Waar veel materialen samenkomen, voeg je best niet te veel toe. Zoals in deze villa met houten plafonds, donkere stenen en een oriëntatie naar het noordoosten. Een keuken met fronten en werkbladen in wit laminaat komt hier mooi tot zijn recht. De notelaar fineer voor de horizontale wandkasten en legboorden legt een link naar de uitgesproken stijl van de woning. Geen modieuze trends hier, enkele horizontale lijnen in notelaar als bijkomend warm element volstaan.

Wie de oorspronkelijke keuken heeft gezien kan moeilijk geloven dat dit dezelfde ruimte is. Er werd – overal in de keuken – een open verbinding gecreëerd met de tuin en het wijdse uitzicht. De klant was reeds lange tijd bewonderaar van bulthaup en leert Van Damme Team kennen tijdens een vlotte babbel op een woonbeurs. Op aanraden van hun architect Katlijne Van den Bossche – tevens bulthaup addict – komen ze ook eens langs in de showroom. Ze kijken met een goed gevoel terug op de persoonlijke aanpak door iedereen van het team. 'De realisatie was eigenlijk een feest en ook de plaatsers vergeten we niet.'

Foto's Bart Van Leuven

We nemen een duik in een lumineuze studio

foodstyliste dagelijks creatief aan de slag in haar bulthaup b2 keuken door van damme team
foodstyliste dagelijks creatief aan de slag in haar bulthaup b2 keuken door van damme team
foodstyliste dagelijks creatief aan de slag in haar bulthaup b2 keuken door van damme team

Dit is de werkplek van Debby De Mangelaere in Watervliet, waar ze als foodstyliste dagelijks creatief aan de slag gaat in haar bulthaup b2 keuken. Debby was reeds lang fan van de voorloper van bulthaup b2 – de befaamde keukenwerkbank uit 1988 – en was meteen gewonnen voor Karel’s idee om voor haar studio met twee mobiele werkbanken te werken. Een modulaire opstelling waarbij de werkbanken afzonderlijk of in L-vorm geplaatst kunnen worden. De kookelementen kunnen omgewisseld worden. Een eiland kan als tafel of als keuken met gasfornuis gebruikt worden. Naargelang de nood kan de studio er als een keuken uitzien (met open kasten) of als een vergaderruimte (met gesloten kasten). ‘Het wisselen van de elementen gaat vlot en wordt dus courant gedaan’, zegt Debby.

De keuken staat er sinds 2009 en wordt intensief gebruikt door Debby en andere chefs. Het mag gezegd worden dat heel wat bekende chefs soms wat jaloers zijn, maar ook gelukkig omdat ze kunnen werken in deze professioneel uitgeruste keuken met een prachtig uitzicht op het rustige Watervliet. Debby is erg tevreden over de persoonlijke aanpak. Ook als de keuken onlangs werd uitgebreid – met vijf koelkasten in inox bekleed – volledig in de industriële stijl van de studio. We kennen elkaar al een hele tijd. Als Debby op zoek is naar mooie locaties voor haar opdrachten ontmoet ze Annie Daemers (onze oprichtster) op een beurs. Annie en haar klanten zijn meteen enthousiast en vanaf dan gebruikt Debby diverse van onze realisaties voor haar fotoshoots. (

Debby De Mangelaere - Les Filles Rouges
Foto's Wout Hendrickx

Open keuken als verbindend element

bulthaup b3 keuken in notelaar door gent van damme team
bulthaup b3 keuken in notelaar door gent van damme team

We pakken graag uit met deze realisatie in een eigentijdse woning in Aalter. Een mooie symbiose van keuken en architectuur. De keuken verbindt er de eettafel met de woonkamer en ook de leefruimte beneden met het bureau op de bovenverdieping. Zo gaat ze volledig op in de rest van de woning.
Het gezin met drie jonge kinderen geniet in de eerste plaats van het ruime keukeneiland. Een centrale plek waar huiswerk wordt gemaakt en gasten zitten tijdens het koken. Ook de gestroomlijnde look van het geheel, het fijne werkblad – eigen aan bulthaup b3 – en de materiaalkeuze vallen bij hen bijzonder in de smaak. De bediening van hun toestellen van Siemens en Bora vinden ze kinderspel.
Less is more in deze uitgepuurde combinatie van slechts drie materialen: laminaat wit kaolien voor werkblad en kookeiland, notelaar voor de verticale kastenwand en natuursteen Calacatta Oro gezoet voor het wandpaneel. Fijn detail: de oranje toets in het marmer zie je in de notelaar terugkomen. De realisatie van deze keuken verliep erg vlot, van uitwerking tot plaatsing. De klant wist goed wat ze wou en had zich goed voorbereid. Toch was het advies van een professional voor haar steeds welkom.
Deze keuken is een ontwerp van Julie, sinds 2008 interieurarchitect bij Van Damme Team.

Architect KRAS architecten - Foto’s Bart Van Leuven

Compacte keuken in klassevolle Gentse stadswoning

bulthaup b3 in laminaat alpinewit met 2 hoge kasten
Compacte bulthaup keuken in klassevolle Gentse stadswoning

Bij de verbouwing van deze smalle achterbouw – slechts 240 cm breed – creëerden we een directe verbinding met de rustgevende stadstuin. Enkele storende elementen in de bestaande constructie werden weggewerkt en het licht werd naar binnen gebracht. De bulthaup b3 keuken bestaat uit twee lange, tegenover elkaar liggende volumes in laminaat alpinewit met achteraan twee hoge kasten. Daarin krijgen koelkast, vaatwas, oven, en combi-oven een plaats, zonder al te veel in het oog te springen. Open eiken legboorden in plaats van wandpanelen geven de keuken meer ruimtelijkheid. Twee vierkante vloertegels van 60 cm passen perfect in de breedte. Het nieuwe raam – enkel glas is zichtbaar – brengt het tuingevoel binnen. Mooi detail: aan de spoelbakken een werkblad dat doorloopt tot tegen het raam. Weg met de klassieke vensterbank. Deze keuken is een ontwerp van Karel, sinds 1995 zaakvoerder bij Van Damme Team.

Strak, wit, inox… en toch warm

Voor het ontwerp van deze strak uitgelijnde keuken werkte onze ontwerper Koen Onderbeke in nauw overleg met de klant en zijn architect. Als deze klant voor een tweede bulthaup keuken kiest, weet hij perfect wat hij wil. Een werkblad in inox is daarbij een must. De rest van deze b3 keuken wordt sober gehouden en daardoor naadloos opgenomen in het geheel van het interieur.

De keuken bestaat uit een vier meter lang eiland voor koken en spoelen, met een verzonken telescopische dampkap die enkel bij gebruik omhoog schuift. Achter de hoge kastenwand zitten de toestellen verborgen. Het eiland is achteraan voorzien van verdoken plinten die het geheel een strak karakter geven. Aan het raam een open nis met enkele krukken; de ideale plek voor een ontbijt of aperitief. De keuze voor een houten tafel en stoelen zorgen voor een warme toets in deze krijtwitte keuken. In overleg met de architect wordt de hoge kastenwand doorgetrokken in de rest van de woning. Prachtig maatwerk door de schrijnwerker. Een mooi voorbeeld van een gestroomlijnde samenwerking met een subliem resultaat.

Projectontwikkelaar ABS Bouwteam - Architect CAS architecten - Foto’s Tim Van de Velde

Van keukeneiland tot magistrale keuken

Onze klant – met een voorliefde voor design – kocht een tijd geleden enkel dit b3 keukeneiland uit onze showroom. Nu, enkele jaren later, werd deze tot een magistrale keuken uitgebreid. Een geslaagd samengaan van fris wit en warm hout, afgewerkt met oog voor elk detail. De koffiecorner in een open nis, uitgewerkt in notelaar, legt een link tussen beide delen van de keuken. Fijn maatwerk als blikvanger; een opbergplek voor flessen en ultrafijne legboorden, afgewerkt met natuursteen 'Fior di bosco' en het mooie matte zwart van bulthaup. De wand die doorloopt naar de wasplaats alsook de technische ruimte zelf werden eveneens uitgevoerd in wit laminaat.

Fotografie Bart Van Leuven

Interbellumwoning in Gent

De eigenaars van deze woning uit de jaren 1930 droomden van meer licht en een keuken in natuureik en deden daarvoor beroep op interieurarchitect Jo Van Damme, de oprichter van ons familiebedrijf. Het grote raam, dat hij aan de woning heeft toegevoegd, zorgt voor een mooie lichtinval en een verbinding met de tuin. Er werd gekozen voor een bulthaup b3 keuken met fronten in eik. De werkbladen werden samengesteld uit een combinatie van een subtiele lijn van 1 cm dik in inox en een stevig blad van 9 cm dik in natuureik. Door alle apparaten in een grote leemkleurige kastenwand op te bergen, krijgt het geheel een ingetogen uitstraling.

Foto's Thomas De Bruyne

Unicum in een gewezen kunstenaarswoning

Een droom van een plek, mooi geïntegreerd in de buitengewone architectuur van deze woning. Met zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen; een achterwand in laminaat kaolien, wandpanelen in aluminium zandbeige. Het eiland is uitgevoerd in fineer eiken plannenstructuur zwartbruin met een werkblad in natuursteen, Macca Veccia.

Architect Britsom Philips - Foto's Thomas De Bruyne

Praktische keuken voor een jong gezin

In samenspraak met de klant werd dit een functionele en praktisch ingerichte keuken. Voor dit jonge gezin stond het gebruiksgemak voorop. De uitvoering is een combinatie van notelaar fineer, laminaat en warmgewalste inox.

Foto's Bart Van Leuven

Ode aan Emile Claus

Gezelligheid troef in deze hedendaagse en tijdloze keuken. En wat een schilderachtig mooi uitzicht over dat typische landschap van Sint-Martens-Latem. In deze verbouwing – waar de oorspronkelijke ramen en deuren werden behouden – werd gekozen voor een structuur eiken fineer in combinatie met een overwegend witte Cararra marmer werkblad en een witte laminaat voor de hoge wandkasten.

Foto's Bart Van Leuven

Projectwoning in Sint-Martens-Latem

Duurzaamheid staat vandaag hoog op de agenda in de bouwsector. Het is een kernwaarde van bulthaup, die niet onopgemerkt voorbijgaat aan de projectontwikkelingsmarkt. Met de nodige expertise en een doordachte aanpak configureert bulthaup hoogstaande projectkeukens, die de mythe van de dure keuken doorbreken. De bulthaup b3 keuken in Sint-Martens-Latem werd uitgevoerd in hoogwaardig laminaat 'kaolin'. Het barelement en legplank in 'eik naturel structuur' geven een warme toets aan het geheel. De keuken is een ontwerp van Sara Vanden Bossche, zij werkt al 10 jaar voor het Van Damme Team in Gent. Sara: "Dit keukenontwerp kreeg een betaalbaar kostenplaatje door een evenwichtige combinatie van kasten met draaideuren en schuiven.'

Projectontwikkelaar en fotografie Irres

Maison 12

Met een aanstekelijke drive realiseerde Mia Ackaert het totaalproject Maison12 samen met haar partner, meester chocolatier Hendrik Mesuere. Onder één dak brachten ze zowel hun eigen loft, een culinair atelier, twee uitzonderlijke vakantieappartementen en een pop-up ruimte onder. "Toen we door de poort van Maison12 binnenstapten, werden we niet enkel verliefd op de architectuur, maar zagen we in dat het een perfect canvas was om onze ideeën optimaal vorm te geven." Ze is 100% ambassadrice van bulthaup. “Als ik een goeie band met iemand heb, dan zie ik geen reden om dat te veranderen. De samenwerking met de familie Van Damme, de bulthaup dealers hier in het Gentse, is daar een goed voorbeeld van. In ’92 liet ik een eerste keuken plaatsen, toen nog met de ouders. De service en de hartelijkheid waarmee ze werken is fantastisch, daarmee onderscheiden zij zich. Voor mij is dat heel veel waard. Na die eerste keuken volgden twee keukens in onze b&b Chambre Plus in de Hoogpoort. In een pand in Oudburg zat al een bulthaup keuken en hebben we een aantal aanpassingen laten maken. Ten slotte kregen de drie appartementen in Maison12 elk een bulthaup keuken. Ik heb dus al een heel parcours afgelegd met de Van Damme's. Moest ik deze plaats ooit verlaten, dan ga ik richting Ardennen en dan mogen ze zeker weer meekomen”, lacht Mia.

Interieurarchitecte Dorien Cooremans - Foto's Thomas De Bruyne

Herenhuis bij Citadelpark in Gent

Een open leefkeuken in een prachtig verbouwd herenhuis. Het geheel kreeg een sereen kleurenpalet mee. Met kastfronten in matlak alpinewit, een houten wand in eigen rough-cut natuurgrijs en een 6 cm dik werkblad in beton. De kastenwand loopt door naar een ruime speelkamer naast de keuken.

Foto's Thomas De Bruyne

Hoe woont de architect zelf?

De verschillende blokken waaruit deze patiowoning van architect Koen Heijse is opgebouwd zijn helemaal bekleed met Pierre de Varennes: een grijsbruine natuursteen die de woning de nodige textuur geeft. Het warme gevoel wordt mede gecreëerd door de vloeren in vergrijsde afromosia en het grijsgroen gelakt staal. De keuken bestaat uit een vrijstaand monobloc in inox van 602 cm lang.

Architect CAAN Architecten - Foto's Thomas De Bruyne

Woning De Biekorf: oude ziel, nieuwe thuis

"Ik wou vooral een keuken hebben waar ik volledig mijn gang kan gaan, waar de kinderen kunnen meehelpen en waar je samen met vrienden kan koken." De combinatie van inox, eik en wit laminaat in deze bulthaup b3 keuken past perfect bij de rest van de woning. Het is een aangename kamer geworden.

Architect Geo Bontinck - Renovatie Callebaut Architecten - Foto's Thomas De Bruyne

Triplet project verenigt familie onder één dak

“Ik hou van mooi en degelijk materiaal en we konden de keukens naar onze wensen aanpassen.” De loft van Ann en Pascal heeft een bulthaup b3 keuken met inox werkvlak en kasten in wit laminaat. De appartementen van Lynn en Massimo hebben een b1 keuken in wit laminaat. Een bouwproject dat draait om toekomstgericht wonen.

Architect Govaert&Vanhoutte architects - Foto's Thomas De Bruyne

Industriële schil met een warm hart

Plaats voor koken en samenzijn neemt voor Sabrina en Bart een belangrijke rol in. Ze kozen voor de vrijstaande b2 keuken van bulthaup. Met alle toestellen en keukenbenodigdheden verstopt in drie bijhorende eiken kasten, kan de keuken in al haar luchtigheid tot haar recht komen, zonder te moeten terugvallen op zware keukenblokken of afzonderlijke opbergruimtes. “ ‘En waar is uw keuken?’ is een veelgestelde vraag, waarna we graag de kasten opentrekken.

Foto's Bart Musschoot BMUSS

Office O architects: oog voor ruimtelijke ervaring

“Vanuit de keuken geniet je van het mooiste zicht op de stad en het is ook de ruimte waar we het vaakst zitten." Binnen de smalle ruimte die voorhanden was bleek het b2 kookeiland van bulthaup de beste oplossing, simpelweg omdat het op een tafel leek en dusdanig het gevoel van een leefkeuken in plaats van een zwaar keukenblok gaf. Het keukenontwerp werd aangevuld met b3 kasten, die in een wit wandvolume werden weggewerkt.

Architect Office O architects - Foto's Tim Van de Velde

In beeld: penthouse Gent

"Op zoek naar intelligente keukenoplossingen in bescheiden leefruimtes?" Het appartement werd volledig gestript, zodat licht en ruimte er helemaal tot hun recht kunnen komen. De bulthaup b3 keuken heeft fronten in massief notelaar. Wandpanelen, kolomkasten en werkblad zijn in laminaat kleur kaolien.

Verbouwing Kant architecten - Foto's Stijn Vereeken

Residentie Orion

Luxueus wonen in een oase van groen dichtbij het feeërieke stadscentrum van Dendermonde. Exclusieve appartementen, riante penthouses en uitstekend gelegen kantoor- of praktijkruimtes. Het gebouw is opgebouwd uit duurzame materialen en uitgerust met de meest moderne en energie-efficiënte technieken. De appartementen zijn stijlvol en heerlijk ruim, maar vooral tot in de puntjes uitgekiend. Ze zijn op alles voorzien, goed beveiligd en voorzien van een high-end afwerking. De ruime appartementen hebben schitterende zuidgeoriënteerd terrassen met een eindeloos zicht op een groene binnentuin en de achterliggende natuur als decor.

Projectontwikkelaar Springvis

Een greep uit onze realisaties

Het flexibele, door bulthaup grondig doordachte systeem biedt ons alle vrijheid tijdens het ontwerpen. Zo wordt telkens opnieuw een uniek concept geboren.