Sunday Apero | Expo | Boekvoorstelling

Wij ontvangen u graag met een goed glas en een hapje op zondag 31 maart van 11u tot 15u in onze showroom in Sint-Denijs-Westrem.
Gelieve uw komst te bevestigen via info@bulthaupgent.be

 
Expo | Luc Hoekx
Met een zekere bedachtzaamheid beschildert Luc Hoekx acrylglasplaten, zowel aan de voorkant, maar tegelijk aan de achterkant, waar je het als kijker niet verwacht, of om de transparante delen van de plaat heen.
De over elkaar heen schuivende verfplaten, gecombineerd met de schuine geometrische lijnen en de schakeringen in licht en schaduw, zorgen voor een perspectief, een blik in een architectonisch landschap, een opstelling die een obstakel vormt, maar ook vraagt om betreden te worden. Zo ervaren we ruimte en is er tegelijk ook ruimte voor twijfel: hoe is de ruimte die we zien precies opgebouwd en hoe moeten we de ruimte juist zien? Zijn werk is een uitnodiging tot nog beter kijken, als een deelname aan zijn ‘work in progress’, naar zijn vloeiend kijkbeeld. De intuïtieve en associatieve verwerking van zijn waarnemingen zorgen ervoor dat een werk op een bepaald moment kan transformeren in een ander werk en kan schuiven in de interpretaties van de toeschouwer.

Boekvoorstelling | Door jouw ogen | Hans Fiers
In dit boek gaat Hans Fiers samen met het hoofdpersonage op zoek naar de zin van wraak en de impact van opgedrongen ‘waarheden’. Driek brengt het grootste deel van zijn jeugd moederloos door op de Limburgse fruitboerderij van zijn hardvochtige vader. Over de dood van zijn moeder wordt niet gepraat. Driek weet maar één ding: ze stierf door toedoen van een Duitse seizoenarbeider. Wanneer ook de verdwijning van zijn oudere zus in dezelfde richting wijst en in augustus 1914 het nieuws van de Duitse inval zich bewaarheidt, ziet hij een uitgelezen kans. Eindelijk vergelding voor het verdriet waarmee hij is opgegroeid.


Batibouw 2019 in beeld

Een sfeerbeeld van de bulthaup stand met zowel vrijstaande b Soltaire elementen - tafel, bank en opbergrekken - als bulthaup b1 en b3 keukensopstellingen.